




GAZİANTEP TIP ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ
Gaziantep Tıp Öğrencileri Birliği iki yıllık çalışmalarından sonra 8 Ekim 2012'de 61. Ekim Genel Kurulu'nda Türk Tıp Öğrencileri Birliği(TurkMSIC)'ne ALTIN üye olarak resmen katılmıştır.
GaziantepTÖB bu süreçte Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri'nin ulusal düzeydeki toplantılardaki temsileyet görevini üstlenmiş ve yaptığı çalışmlarla en aktif yerel birliklerden biri haline gelmiştir.
Gaziantep TÖB olarak tüm Türkiye'den 80 tıp fakültesi öğrencisinin katılımıyla düzenlenen birinci ''İnsan Hakları ve Barış Eğitim Kampı''na ve öğrencilerin kendi imkanları dahilinde başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmıştır. Yine ilki gerçekleştirilen ''SCORE Bilim Günleri'' ne de ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca birliğimizde ilki gerçekleştirilen ''1. Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayı''na ev sahipliği yapmıştır.
Geçen yılların bize kattığı tecrübelerle her yıl etkinlik sayımızı artırmış ve daha kapsamlı çalışmalara yönelmiş ve gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bunlardan bazıları şu şekildedir;
- -Tüm Türkiye’den 71 tıp fakültesinden 420’yi aşkın tıp öğrencisinin katılımıyla düzenlenen ve tıp öğrencilerinin gelişim platformu olan “Türk Tıp Öğrencileri Birliği 1. Kurultayı” ‘nı sayın rektörümüz Prof.Dr.Yavuz Coşkun ve rektör yardımcımız Prof.Dr.Cahit Bağcı’nın da destek ve katılımlarıyla Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdik.
- -Yine tüm Türkiye’den 130 tıp fakültesi öğrencisinin katılımıyla “8.Tıp Eğitimi Çalıştayı” ‘na başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptık.
- -Yine bir ilk olan “1.SCORE Bilim Günleri” ni Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdik.
- -Her yıl fakültemiz öğrencilerine yönelik Erasmus ve Farabi bilgilendirme seminerleri, Beden Dili, Etkili Konuşma ve Hasta-Hekim İlişkisine ilişkin seminerler düzenledik.
- -Dünya AIDS Günü kapsamında çektiğimiz “Korkma Yaşa!” ve “POZİTİF” Adlı kısa filmlerle geniş kitlelere ulaştık.
- -Köylerde çok geniş kitlelere ulaştığımız etkinliklerden olan ve ücretsiz olarak yaptığımız “Diyabet Taraması” ile halkı diyabet hakkında bilgilendirip sağlık kuruluşlarına yönlerdik.
- -Gerek meydanlarda gerek AVM’lerde farklı zamanlarda KOAH, AIDS, Meme Kanseri, Diyabet ve Akılcı İlaç Kullanımı hakkında halkı bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştirdik.
- -Gaziantep Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pediatri servisindeki çocuklarla beraber resim yapıp sonrasında bastırdığımız takvimlerin gelirleriyle pediatri servisinin ihtiyaçlarına katkıda bulunduk.
- -Tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen “Yurtdışı Değişim Sınavı” ile fakültemiz öğrencilerini yurtdışında anlaşmalı olduğumuz üniversite hastaneleri ve laboratuarlarında ve ordaki eğitim görevlilerinin gözetiminde değişime gönderdik.
- -Rektörümüz Prof.Dr.Yavuz Coşkun ve tıp fakültesi Dekanımız Prof.Dr.Levent Elbeyli’nin de katılımlarıyla “Kadın’a Şiddete Dur De!” farkındalık ve ağaç dikim etkinliğini gerçekleştirdik.
- -Tıp fakültesi bünyesindeki öğrencilere yönelik “Nasıl ders çalışılır?” konulu paneller düzenledik.
- -Tıp eğitimi Akreditasyon sürecinde fakültemiz akreditasyon kuruluyla ortak çalışarak süreçte yer aldık.
Yaptığımız etkinliklerle sahada oldukça geniş kitlelere ulaşmakla kalmayıp ulusal basında, yerel basında, sağlık gazete ve dergilerinde, sivil toplum kuruluşlarının dergilerinde, üniversitemiz medyasında da sesimizi duyurduk.
ÜNİVERSİTEMİZ
KURULUŞ TARİHİ
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde büyük bir ticaret ve sanayi merkezi olan Gaziantep ilinin adını taşıyan Üniversitemiz, eğitim-öğretime 1973 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi'ne bağlı olarak kurulan Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamıştır. 27 Haziran 1987 yılında ise yeni kurulan çeşitli fakülte ve yüksekokulların da ilavesi ile Üniversitemiz tüzel kişiliğine kavuşmuştur.
YERLEŞİMİÜniversitemizin Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları Gaziantep Merkez Kampus, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu,, Oğuzeli, Nizip, İslahiye, Nurdağı ve Araban olmak üzere 7 yerleşkede bulunmaktadır.
ÜNİVERSİTE BİRİMLERİNİN DAĞILIMI15 Fakülte, 4 Enstitü, 3 Yüksekokul, 1 Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu
ÜNİVERSİTE TÜRÜ
Devlet Üniversitesi
ÖĞRENİM DİLİ
Türkçe / İngilizce
TOPLAM ÖĞRENCİ
38000
AKADEMİK PERSONEL SAYISI
1490
İDARİ PERSONEL SAYISI
1290
YURT OLANAKLARI
Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçları Merkez ve Nizip kampus alanları içerisinde bulunan Yurt-Kur'a bağlı 400 öğrenci kapasiteli yurtlarda karşılanmaktadır. Ayrıca, İslahiye'deki öğrencilerimiz için Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca işletilen 200 yatak kapasiteli ve Gaziantep Üniversitesi Vakfı'na ait 64 yatak kapasiteli TOKİ Konutlarında yurt hizmeti verilmektedir.
KAMPÜS OLANAKLARI
Üniversitemiz, öğrencilerine ve tüm akademik personele sunduğu gelişmiş kütüphane imkanları, modern araştırma laboratuarları ve bilgi-işlem alt yapısı ile her türlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en üst düzeyde desteklemektedir. Sosyal ve kültürel faaliyetler, artan bir hızla devam etmektedir. Öğrenci toplulukları çeşitli etkinliklerle sosyal ve kültürel faaliyetlere önemli ölçüde katkıda bulunmakta olup, ülkemizi ilgilendiren ekonomik, siyasi ve uluslar arası konularda tanınmış simaların katıldığı birçok bilimsel toplantı düzenlenmektedir.
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres : Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil / GaziantepTelefon : +90 (342) 360 12 00Web adresi : http://www.gantep.edu.tr
MİSYON VE VİZYON
MİSYON
-
- Üstün nitelikli, dürüst, bilgili, sosyal ve kültürel açıdan donanımlı, ülkenin aydınlık geleceğine katkısı olacak elemanlar yetiştiren,
-
- İçinde barındıracağı yüksek kaliteli akademisyen gücüyle yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte araştırmalara dayalı bilgi, teknoloji, sosyal projeler üreten, kültür ve sanata katkıda bulunan,
-
- Ürettiği bilgi teknolojisi, sosyal projeler, sanat ve sağlık hizmetlerini bulunduğu doku ile paylaşarak bütünleşen ve buna bağlı olarak toplumun üretime katkısı ve toplumun problemlerine dair çözümleri ateşleyen,
-
- Değişen, değiştiren, değişimi yöneten,
-
- Büyük Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik ve sosyal devletin "Çağdaş medeniyetin üzerine çıkarılması" hedefine bağlı, öncü ve lokomotif olan bir üniversite.
VİZYON
-
- Mevcut ve yeni yaratılacak kaynakların akılcı ve yerinde kullanımıyla,
-
- Özgüveni, saygınlığı, motivasyonu temel alan, sözde değil gerçekten katılımcı ve insan odaklı bir yönetişim anlayışıyla,
-
- Misyonu özümsemiş akademisyen ve diğer elemanlardan kurulu; bilimsellik, karşılıklı saygı ve güven ortamına oturan, ayrımcılığın olmadığı; açıklık, aydınlık ve özgürlük zemininde ilişkilere dayalı, dünya ölçeğin bir üniversite olmak.
- Yorum yapmak için giriş yapın